събота, септември 26, 2020
Начало СВЯТ Започна се! Очаквано – Началото на второ действие на лошо режисираната пиеса...

Започна се! Очаквано – Началото на второ действие на лошо режисираната пиеса със заглавието „Новичок“!: Тест, проведен в специална лаборатория на въоръжените сили на Германия, откри в организма на Навални „следи от отрова от групата „новичок“!

- Advertisement -
loading...


ЗАПОЧНА СЕ! ОЧАКВАНО – НАЧАЛОТО НА ВТОРОТО ДЕЙСТВИЕ НА ЛОШО РЕЖИСИРАНАТА ПИЕСА СЪС ЗАГЛАВИЕТО „НОВИЧОК“!:

ТЕСТ, ПРОВЕДЕН В СПЕЦИАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА ГЕРМАНИЯ, ОТКРИ В ОРГАНИЗМА НА НАВАЛНИ „СЛЕДИ ОТ ОТРОВА ОТ ГРУПАТА „НОВИЧОК“!

Задкулисието започна да демонизира Русия на всеки две години!

Т.нар. отравяне на експолковника от ГРУ – С. Скрипал, и дъщеря му Юлия, с бойното-отровно вещество „Новичок“, беше раздухано истерично от британското правителство през март 2018 г.

Днес, 2-ри септември 2020 г., светът е свидетел на второто действие на пиесата „отравяне с „Новичок“, с главен герой посредствения блогър, който има незначително влияние върху политическия живот в Русия, и вторият „дежурен“ виновник за „покушението“ срещу „бореца за демокрация“ – Кремъл, и в частност – В. Путин.

Лаборатория на Бундесвера отри в организма на Алексей Навални „следи от отрова от групата „Новичок“, съобщава сайтът на германското правителство.
„Специална лаборатория на Бундесвера проведе токсикологичен тест с използването на образци, получени от Алексей Навални. Бяха предоставени недвусмислени доказателства за наличието на химическото отравящо вещество с нервно-паралитично действие от групата „Новичок“… – се казва в съобщението.

Нервно-паралитичното вещество „Новичок“ е разработено в Съветския съюз. Великобритания подозира, че това вещество е използвано от руските спецслужби в отравянето на експолковника от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри през 2018 г.

Канцлерът А. Меркел днес обсъди получените резултати с членове на кабинета на министрите и съгласува по-нататъшните действия на германското правителство, което заяви, че решително осъжда „нападението“ и че руското правителство трябва да обясни случилото се.

Външният министър на Германия ще информира руския посланик в Берлин за резултатите от изследването. Ще бъдат информирани и партньорите на ФРГ в ЕС и НАТО.
Берлин ще се свърже и с Организацията по забрана на химическото оръжие.

От 20 август Навални е в кома. На 22 август е транспортиран от Омск в берлинската клиника „Шарите“, със статута „гост на канцлера“.

В Германия твърдят, че блогърът е отровен; руските медици отхвърлят тази версия.
Берлин, Париж и Брюксел призоваха Москва да разследва „предполагаемото покушение“ и да „накаже виновните“.

Президентът Путин заяви, че са недопустими „толкова бързо скалъпени и необосновани обявения“ и прояви заинтересуваност от разследването на случилото се с Навални.

На 27 август руското външно министерство съобщи, че извършва проверка. По данни на Генералната прокуратура на Русия няма данни за престъпление срещу блогъра.

Какво представлява „Новичок“

„Новичок“ са група химически агенти от класа фосфорорганични отравящи вещества с нервно-паралитично действие.

Те са разработени в Съветския съюз през 70-те – 80-те години в държавния институт по органична химия и технология, който в съветското време се занимава с производството на химическо оръжие.

През 90-те години за „Новичок“ разказват неговите разработчици – Владимир Угльов и емигриралият в САЩ Вил Мирзаянов.

Те твърдят, че веществото е създадено в рамките на секретния проект „Фолиант“ и е бинарно химическо оръжие, което в „бойно състояние“ се привежда непосредствено преди използването му.

Изходното вещество на „Новичок“ са относително безвредни реагенти и се съдържат отделно един от друг.
Официално неговото използване е забранено от международните договори, но реално крайно тежко могат да се проследи производството му.

Първият документално регистриран случай за криминално използване на отравящо вещество, което прилича по ефект на действието на „Новичок“, е известен от 1995 г.

Убиецът отровил банкера Иван Кивелиди и неговия секретар, обработвайки телефонната слушалка в кабинета му с бойно отровно вещество. По времето на следствието става ясно, че опасното вещество било придобито от служител във филиал на института, който се намира в Саратовска област. Убиецът, който също получил тежко отравяне, и поръчителят на престъплението – бизнеспартньорът на банкера Владимир Хуцишвили, са осъдени на много години затвор.
Великобритания заподозря руските спецслужби във връзка с отравянето на семейство Скрипал – експолковника от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, през март 2018 г. Те са спасени, но от отровата пострадали двама британци, които намерили флакон, в който уж се намирало отравящото вещество.

Издaтeлcтвo PACПEP

Докато Навални е в кома, германските лекари гадаят на кафе каква диагноза да му поставят

 

Източник: thebulgariantimes.com

- Advertisement -
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
loading...

Най-четени

Хлапак краде резачка за дърва от съсед

Не бъдете безразлични! Споделете новината:Машина за рязане на дърва „Щил“ е изчезнала от частен имот в Кубрат през нощта на...

Италия оставя карантината за пристигащи от България до 7 октомври

Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ на 7 септември, с който се удължава до 7...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ