неделя, септември 27, 2020
Начало ВИДЕО За свои хора: Резиденция на Живков на безценица

За свои хора: Резиденция на Живков на безценица

- Advertisement -
loading...


Из съобщението
3. с.Нареченски бани, общ. Асеновград, обл.Пловдив
„ПИ № 51127.201.79 с площ 22,834 дка, застроен с 5 сгради с обща застроена площ от 1 462,00 кв.м
Начална цена 668 000 лв.“

През 2009-а резиденцията на Тодор Живков е предоставена на Военномедицинската академия. Тя трябваше да преоборудва базата като център за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. През 2016 година резиденцията я върнаха в разпореждане на Министерството на отбраната.
Освен за тази резиденция на 9 септември и следващите дни ще се проведат търгове за още 21 имота на армията, разположени из страната.
Цените са като за свои хора – от 14 000 до няколко милиона лева.
Най-големият имот е в село Черногорово, община Пазарджик: площ 1 054 дка (1 милион и 54 хиляди кв. метра), а началата му цена е 2,5 млн. лева. Става дума за летище на 14 км разстояние от Пазарджик и съответните сгради и инфраструктура.

Резиденцията не е полуразрушена, както пишат някои. Също така не отговаря на истината съобщеното от министерството (цитат) „Сградният фонд е силно амортизиран и негоден за ползване без извършване на основен ремонт и реконструкция“. Комплексът, иначе наречен „Фаназария“ си работи и сега като хотелски, което би било невъзможно при онова, което казва министерството. Тур-агенциите си го предлагат редовно. Самият комплекс на сайта си също предлага резервации, вкл. и в следващите дни.
Съгласен съм, че държавата няма защо да ги държи, но цената за 22 дка терен, комплекс сгради (по площ 15 тристайни апартамента), оборудване и т.н. не струва толкова малко.

Продали бивш пионерски лагер с площ от 6475 кв.м. в ПП Витоша за 11 899 лв… Сега се продава за €1 млн…

Източник: thebulgariantimes.com

- Advertisement -
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
loading...

Най-четени

Хлапак краде резачка за дърва от съсед

Не бъдете безразлични! Споделете новината:Машина за рязане на дърва „Щил“ е изчезнала от частен имот в Кубрат през нощта на...

Италия оставя карантината за пристигащи от България до 7 октомври

Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ на 7 септември, с който се удължава до 7...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ