сряда, септември 23, 2020
Начало България Валери Симеонов: Днес е време разделно!

Валери Симеонов: Днес е време разделно!

- Advertisement -
loading...Валери Симеонов, Снимка: Пресцентър на НФСБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители от политическата сила отдадоха почит пред Освободителя на Добруджа ген. Иван Колев и героите от паметните събития между 5 и 7 септември 1916 година, съобщиха от пресцентъра на Националния фронт за спасение на България. 

„Само обединени българите извоюват победи и постигат своите високи цели. Когато са разединени, енергията отива във вътрешно противоборство, а не за съзидание“, заяви зам.-председателят на Народното събрание по време на поклонението за 104-та годишнина от Добричката епопея.

На днешния ден преди 104 години се води най-ожесточената битка край Добрич, благодарение на която не се допуска повторна окупация от румънските, руски и сръбски войски.

Името на ген. Иван Колев остава записано със златни букви в българската история като част от тази Добричка епопея. Един от големите български пълководци, наричан Освободителя на Добруджа, той предвожда българската конница, която разгромява опитващите се да превземат града и надвишаващи я по численост съюзени руски, румънски и сръбски части.

„В Добрич идвам винаги с чувство на признателност и преклонение, синовно преклонение, бих казал. Дядо ми се е сражавал тук. В момента разравям историята на другия ми прадядо, който, се оказва, че май също е бил тук при тези сражения, макар че през 1917 година е убит при Битоля. Той е бил в състава на Четвърти опълченски полк, който също, доколкото знам, е имал участие в Добруджанската епопея“, каза Симеонов и сподели, че се чувства горд за тази велика победа на българското оръжие.

Той определи сраженията през 1916 година като Добруджанската Шипка или Втората Шипка.

„Днес е време разделно. Имало е и по-тежки времена, но мисля, че този етап ще отмине. За съжаление, не с положителна оценка в исторически аспект ще бъде този период на стихийни протести и немотивирани искания. Този период по-скоро няма да доведе до нищо“, коментира ситуацията в страната днес Валери Симеонов.

Източник: www.iskra.bg

- Advertisement -
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
loading...

Най-четени

Хлапак краде резачка за дърва от съсед

Не бъдете безразлични! Споделете новината:Машина за рязане на дърва „Щил“ е изчезнала от частен имот в Кубрат през нощта на...

Италия оставя карантината за пристигащи от България до 7 октомври

Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ на 7 септември, с който се удължава до 7...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ