сряда, септември 23, 2020
Начало Здраве Сигнали, които нашето тяло изпраща за да ни каже, че не сме...

Сигнали, които нашето тяло изпраща за да ни каже, че не сме здрави – Побеляване на косата преди 40, често напукани устни

- Advertisement -
loading...


Може би тези съвети ще са от голямо значение, когато става въпрос да се подскаже, ако нещо не е наред с тялото ви.

Тялото винаги изпраща сигнали, за да “каже”, когато нещо не е наред с организма и затова не трябва да ги игнорираме.

1. Бенките

Повечето бенки са безвредни, но тези, които се появяват в резултат на излагане на слънце, понякога може да бъдат опасни.

2.

Бяла коса, преди да включите 40

Наличието на повече от 50% от белите коси в ранна фаза на живота, и няма друг такъв случай в семейството, може да означава, че имате диабет.

3. Напукани устни

Напукани устни могат да бъдат причинени в резултат на температурни промени и вятър. Въпреки това, ако устните ви се напукват често, може да означава, че се дължи на гъбична инфекция или липса на витамин B в организма.

4. Отоци на врата

Ако забележите, че вратът ви е подут, не бива до го игнорирате и веднага посетете лекар. Най-често причина за подуване на шията е неправилна работа на щитовидната жлеза, най-често при жени между 20 и 50-годишна възраст.

5. Бялото на очите

Тази част от тялото, винаги трябва да бъде бяла, освен в случаите на настинка, или липса на сън. Жълтеникавият цвят може да е признак на жълтеница или чернодробна и / или жлъчни проблеми. Ако, по някаква случайност, вашите очи са червени без да има механичен дразнител, това означава или че имате високо кръвно налягане или имате вирусно заболяване.

6. Червени длани

Червените длани може да бъдат признак на екзема, дерматит или алергична реакция.Такива промени в дланите може да са знак за претоварване или заболяване на черния дроб.

Загуба на вежди

Внезапна загуба на вежди може да бъде знак за проблеми, свързани с щитовидната жлеза, с нейната превишена, или намалена функция.

8. Промени в ноктите

Ноктите могат да разкажат много за състоянието организма ви е вътре. Промени в ноктите показват множество заболявания. Тънки и напукани нокти могат да се наследяват, благодарение на генетиката, но те също могат да са причина за липсата на калций в организма. Неправилната работа на щитовидната жлеза може да предизвика промени в ноктите ви.

Сподели и Харесай:

- Advertisement -
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
loading...

Най-четени

Хлапак краде резачка за дърва от съсед

Не бъдете безразлични! Споделете новината:Машина за рязане на дърва „Щил“ е изчезнала от частен имот в Кубрат през нощта на...

Италия оставя карантината за пристигащи от България до 7 октомври

Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ на 7 септември, с който се удължава до 7...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ