сряда, септември 23, 2020
Начало България ПП "Възраждане" се съюзи с Национална група "Децата на България" в името...

ПП “Възраждане” се съюзи с Национална група “Децата на България” в името на семейството

- Advertisement -
loading...Снимка: ПП Възраждане

Исканията на Национална група „Децата на България“ станаха неизменна част от програмата на ПП „Възраждане“. Това съобщиха от политическата сила.

Най-голямото родителско движение и партията се обединиха в името на българското дете и семейство.

Двете организации имат една и съща кауза и се борят за постигането й от началото на 2019 г. Родителите от Национална група „Децата на България“ се обединиха около 16 искания на мащабно събитие, проведено през май 2019 г. В него се включиха родители – активисти от 30 града на България. Тези искания са прокламираха и на IV национален протест през юни 2019 г. и станаха „Харта на родителското движение“.

Въпреки многобройните протести и разнопосочни обещания към родителите, исканията им не се приеха от управляващите и Законът за социалните услуги беше окончателно „бетониран“ в правната уредба на страната ни. Това се случи с решението от 14 юли 2020 г. на Конституционния съд на Република България по дело 3/2020.

16-те искания на Национална група „Децата на България“ са политически, тъй като касаят политиките на държавата в сферата на семейните отношения, правата на децата и родителите. За да се приемат е необходимо политическа организация да поеме отговорността за тях.

Единствената политическа организация, която споделя исканията и ги приема като свои, е „Възраждане“, твърдят от политическата сила. Защитата на правата на родителите, просемейните и продетски политики са залегнали в програмата на политическата организация още от учредителния й конгрес през 2014 г.

След проведена среща между двете организации се договори партньорство, според което те заедно ще се борят за исканията, около които се обединяват в името на българското дете и семейство. Председателят на „Възраждане“ подписа исканията на родителите и чрез този акт декларира, че те се включват като неизменна част в програмата на политическата организация, касаеща социалните, демографските, просемейни и продетски политики.

„Възраждане“ е единствената политическа организация, която е създадена от български граждани – доброволци. Те със собствени сили се борят за превръщането на Родината ни в предпочитано място за живот от всички българи.

От началото на 2019 г. членовете и симпатизантите на „Възраждане“, голяма част от които също са родители, водят неравната битка с управляващите за отмяната на Закона за социалните услуги и прилежащите му закони. От първия ден „Възраждане“ участва активно във всички протести и обсъждания. Представя аргументирани становища, организира обществени обсъждания, има официална позиция и създаде платформа за взаимопомощ. Тя обединява родители с обща цел – да се защитят от инвазията на социалните служби. 

Източник: www.iskra.bg

- Advertisement -
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
loading...

Най-четени

Хлапак краде резачка за дърва от съсед

Не бъдете безразлични! Споделете новината:Машина за рязане на дърва „Щил“ е изчезнала от частен имот в Кубрат през нощта на...

Италия оставя карантината за пристигащи от България до 7 октомври

Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ на 7 септември, с който се удължава до 7...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ