сряда, септември 23, 2020
Начало СВЯТ Област „Джазира“ няма да граничи с Турция

Област „Джазира“ няма да граничи с Турция

- Advertisement -
loading...


 

Териториите източно от Ефрат в Сирия вървят към приемането на нов статут

 

Прави впечатление за изостряща се борба между Вашингтон и Москва за привличането на сирийските кюрди, но и на Турция към съответната външна политика. Проектът на област „Джазира“, проектиран от САЩ /според добре информиран кюрдско-сирийски източник/ не граничи с Турция, което е едно от условията на Анкара. С други думи, според американските виждания сирийски кюрди и Турция няма да делят обща граница.

В същото време на посещение в Москва е делегация на турското външно министерство, ръководено от зам.министър с цел преговори за Сирия и Либия. Прави впечатление, че вероятно става и въпрос за посредничество между сирийските кюрди и Анкара, тъй като посещението на турските дипломати съвпада с това на делегация на Сирийския демократичен съвет /кюрдската автономия в Североизточна Сирия в Москва. Специалисти считат, че е била проведена среща, без тя да бъде обявена официално.

The Foreign Insider

Източник: thebulgariantimes.com

- Advertisement -
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
loading...

Най-четени

Хлапак краде резачка за дърва от съсед

Не бъдете безразлични! Споделете новината:Машина за рязане на дърва „Щил“ е изчезнала от частен имот в Кубрат през нощта на...

Италия оставя карантината за пристигащи от България до 7 октомври

Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ на 7 септември, с който се удължава до 7...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ