четвъртък, септември 24, 2020
Начало България Италия оставя карантината за пристигащи от България до 7 октомври

Италия оставя карантината за пристигащи от България до 7 октомври

- Advertisement -
loading...


Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ на 7 септември, с който се удължава до 7 октомври задължителната карантина за всички пристигащи от България на Ботуша. Той влиза в сила на 8 септември, пише 24 часа.

Под изолация ще продължат да се поставят онези, които влизат в Италия и са пребивавали или преминали транзитно през България в предишните 14 дни. Същото задължение имат и пристигащите в Италия от Румъния. Или с други думи, Рим потвърди за София и Букурещ, които поставя в една група, същите мерки, както и преди месец.

Oще с влизането си в Италия пристигащият от България трябва да попълни декларация, в която се посочва адресът, където ще бъде поставен под изолация. Посочва се и частното превозно средство, с което трябва да се придвижи до адреса, или евентуално вторият самолет, в случай, че трябва да бъде използван за достигане на крайната дестинация. Посочва се и телефон, на който с пристигналия трябва да се свързват санитарните власти в Италия през периода на карантина. Дори да нямат симптоми на коронавирус, пристигналите от България в Италия трябва да се регистрират и пред местните здравни служби. В случай на появата на симптоми на заболяването, пристигналият от България също е задължен да се обърне веднага към италианските здравни служби.

Остава задължението за извършването на тест за коронавирус на всички пристигащи в Италия от 16 рискови страни, сред които Северна Македония, Сърбия, Молдова, Черна гора и Косово. Задължителен тест за COVID-19 се прави на границата или в рамките на 48 часа и на всички пристигащи в Италия от ваканции в Малта, Гърция, Испания и Хърватия.

Новост е, че сега се позволява събирането на семейни или съжителстващи двойки в Италия, в случай, че единият от партньорите досега се е намирал в страна от черния списък, от която пристигането е забранено.

С новия указ се потвърждава задължителното носене на маска в закрити помещения, вкл. и в обществения транспорт, както и на открито, в случай, че не може да се гарантира социална дистанция от 1 м. Превозните средства от градския транспорт могат да бъдат запълнени до 80 на сто от капацитета им. Остава забраната за струпване на хора на едно място. Забранено е и функционирането на дискотеките. Стадионите остават затворени, мачовете ще се играят без публика, така е и при останалите спортни събития.

Continue Reading

Източник: varnanovini.bg

- Advertisement -
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
loading...

Най-четени

Хлапак краде резачка за дърва от съсед

Не бъдете безразлични! Споделете новината:Машина за рязане на дърва „Щил“ е изчезнала от частен имот в Кубрат през нощта на...

Италия оставя карантината за пристигащи от България до 7 октомври

Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ на 7 септември, с който се удължава до 7...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ