Радостин Василев напуска групата на ПП

преди 2 days 8

Радостин Василев напуска групата на ПП

Очаква се днес депутатът Радостин Василев да обяви, че напуска парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“. Поводът е съгласието, постигнато между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за подкрепа на правителство с втория мандат.

Вчера той обяви, че ще даде специална пресконференция заедно с членове на Управителния съвет на учреденото от него гражданско движение "Силна България". В пост във фейсбук сутринта той написа "Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България". Преди да се присъедини към ПП, той бе депутат от "Има такъв народ".

Снощи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че Василев е участник в „активно мероприятие“, което има за цел да взриви постигнатия консенсус. Един от основните мотиви на разследвания депутат е и „обида“ за това, че няма да бъде включен като министър в едно бъдещо правителство.

Петков разкри, че политици от ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи. А самото активно мероприятие е планирано от службите, а записите са направени от Радостин Василев. Последният е подготвил записите със сглобени фрази и думи, извадени от контекста, чиято цел е да създаде манипулация. „Използвани са записващи устройства в нашите централи и в сградите на НС, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, каза Петков.

Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства, но и ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители и отдели, добави съпредседателят на ПП-ДБ.

По публикацията работи: Анисия Иванова

Към статията