Повече от 26 хил. чеченци са воювали за Русия на фронтовете в Украйна

преди 2 days 7

Новини

Повече от 26 хил. чеченци са воювали за Русия на фронтовете в Украйна

  Тема: Украйна

26 Май, 2023 09:27 81 3

Това съобщи ръководителят на републиката, Рамзан Кадиров

Повече от 26 хил. чеченци са воювали за Русия на фронтовете в Украйна - 1

Източник: БГНЕС

Повече от 26 000 души са били изпратени от Чечня в зоната на военните действия в Украйна от тяхното начало, включително 12 000 доброволци, които са преминали ускорен курс на обучение в базата на РУС в Гудермес. Това съобщи ръководителят на републиката, Рамзан Кадиров, след среща с командирите на силовите подразделения, предава EA Daily.

"В момента повече от седем хиляди бойци от Чеченската република успешно защитават интересите на Русия“ на фронта, отбеляза Кадиров.

"Активно се решават въпросите за формирането на два полка под егидата на Министерството на отбраната на Русия. Избрани са 2400 души, с които се работи. В етап на завършване е и оборудването на полковете. Сигурен съм, че тези подразделения ще станат едни от най-подготвените и боеспособни в нашата страна“, уверен е Кадиров.

Той подчерта, че републиката участва не само в осигуряването на фронта с жива сила, но и в техническото и материално осигуряване.

"Благодарение на подкрепата на РОФ "Ахмат-Хаджи Кадиров“, 1014 единици специална техника бяха прехвърлени за нуждите на СВО, включително 145 бронирани машини, 931 квадрокоптера, 344 устройства за нощно виждане, 325 термовизионни камери, 138 антидронове, повече от 50 хиляди комплекта модерно оборудване, 28 673 средства за комуникация и много други“, заяви Кадиров.

Редовна помощ се оказва и на цивилни в окупираните части на Донбас. За цялото време тя възлиза на повече от 22 хиляди тона хуманитарни товари, включително линейки, медицинско оборудване, храни, лекарства, строителни материали и стоки от първа необходимост. Освен това РОФ оказва помощ при лечението и рехабилитацията на ранени служители и им предоставя финансова помощ.

"Няма съмнение, че победата във войната ще бъде за нашата страна. Подредихме нещата в нашата република и ще помогнем да се наредят нещата и в зоната на СВО. Всички сили и средства за това са налични. Русия е нашата родина и ние сме отговорни за нея!“ - заключи ръководителят на Чечня, предаде "Фокус".


Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Взрив в град Краснодар, на 330 км от фронта в Украйна Олаф Шолц е готов да възобнови контактите си с Путин, "при подходящ момент" Володимир Зеленски настоява безмитният внос на украински стоки да бъде постоянен Парламентът на Великобритания призна Гладомора за геноцид над украинския народ Дронове и ракети по Украйна

Дронове и ракети по Украйна

Тазнощният удар на Русия по украински области е бил извършен първо с дронове, а след това и с ракети. Една по една областите отмениха въздушната трев ...

Новини по държави:

Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Русия, Новини Германия, Новини Италия, Новини Турция, Новини Франция, Новини Испания, Новини Белгия, Новини Гърция, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Израел, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан

Към статията