Осъдиха двама мъже за щурма на Капитолия в САЩ

преди 2 days 8

Лидерът на крайнодясна милиция беше осъден на 18 години затвор за участието си в щурма на Капитолия в САЩ. Стюарт Роудс, основателят на Oath Keepers (Пазителите на клетвата), беше осъден по обвинения в бунтовнически заговор и други престъпления, съобщава БиБиСи.

Присъдата е най-дългата досега, дадена на щурмовак на Капитолия. Междувременно Кели Мегс, лидерът на клона на милицията във Флорида, беше осъден на 12 години затвор за участието си в бунта.

Роудс и Мегс също бяха осъдени за възпрепятстване на официално производство и подправяне на документи или производства в един от най-известните процеси, свързани с бунта на 6 януари 2021 г.

По време на изслушване в Роудс заяви, че е политически затворник и настоява, че Пазителите на клетвата се противопоставят на хора, които унищожават страната.

Присъдата на Роудс беше най-дългата, издадена досега за бунта, където хиляди поддръжници на Доналд Тръмп, които възразиха срещу резултата от президентските избори през 2020 г., нахлуха в законодателния орган на САЩ.

Източник: Би Би Си


Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Към статията