Любомир Аламанов: Президентът да даде втория мандат, а да не се ошмулва като кремълска мушмула

преди 2 days 8

"Мисля си... Всеки път, когато има шанс за нормализиране поне малко на живота ни, когато има шанс за успокояване на ситуацията, когато има шанс за крехко примирие между враждуващи политически сили, все ще се случи нещо, което да ескалира истерията". Това коментира пиар експертът Любомир Аламанов във Facebook по повод последните сътресения около сформирането на редовен кабинет.

"И да ни раздели за пореден път на по-умерени, по-крайни, по-желаещи, по-скептични, по-тихи, по-буйни, по-всякакви... За да може за пореден път да се изпокараме помежду си. И в караницата нищо да не успеем да постигнем.

Вижда се, че всички чудовища са на свобода. И късат малкото останали живи парчета от демокрацията. Дано всички имаме силите да намерим правилен път, който да ни изведе от тази чудовищна мъгла.

- Президентът трябва да даде втория мандат, а да не се ошмулва като кремълска мушмула. Заради него сме на дъното на Европа. И той сигурно ще бъде осъден от съда на историята, защото ярко се е противопоставил на цивилизационния избор на българите.

- Герб трябва да спрат да губят времето на държавата и да се опитват да печелят тактически предимства. Помним кой разсипа институциите. Да спрат с глупостите за един или двама повече министри, да си изчистят ръководството от корумпета и веднъж поне да се опитат да са конструктивни. Иначе отиваме на избори и нови месеци под управление на Радев. И те ще носят пълната отговорност за това.

- ППДБ да се стегнат, да не поддават на изнудване, да вкарат правителство само с Габриел, както беше първоначалната заявка, и да продължаваме напред. Понякога е по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

- ДПС също са на кръстопът. Имат шанс да се променят, но не е ясно дали имат сили. Скоро даже и на техния електорат ще им писне.

- БСП и Възраждане - не, от тях нищо не се очаква.

- Феновете на партиите - да се опитаме на моменти да сдържаме емоциите си към собствените си избраници. Ние сме ги изпратили там, трябва да им имаме доверие. Особено в такава сложна ситуация. С "правоверните" си истерии и късане на ризи понякога не сме от полза. Да видим какво ще направят, да им дадем малко доверие, а след това, ако наистина ни предадат, да ги свалим. Иначе да реагираме на всяка дума и на всеки слух, без да имаме цялата информация, понякога е напрягащо или направо погрешно.

В тази чудовищна ситуация на изпуснати чудовища, всички трябва да се опитаме да направим максималното. Не е лесно, знам. Но преборването с чудовища никога не е било лесно...", завършва Аламанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МНЕНИЯ:

Оценка: Ако утре светът свърши, България ще е единствената оцеляла държава, защото сме един век назад

Велислав Величков: Цялата идея за съдебна реформа е акцията по спасяването на генералисимус Борисов и неговите преторианци от Прокуратурата и Съда

"ГЕРБ отгледаха това чудовище и носят отговорност за разрухата": Любомир Аламанов за прокуратурата

Комарницки към ПП-ДБ: Има ли тайна сделка под външен натиск за правителство и каква?

Обадете се на президента на Ел Салвадор да дойде. Той ви очаква

Иво Сиромахов иронично към ИТН: Правителство с министри от три партии изобщо не е коалиция

"Някой е натиснал enter-а": Защо Гешев реши да излезе в отпуска?

Миролюба Бенатова припомни любопитен цитат на Ахмед Доган отпреди 12 години

Как ГЕРБ да докажат, че са евроатлантици: 21 предложения от Любомир Аламанов

Божанков: Задкулисието перфектно дирижира своята метаморфоза

Към статията