Капитанът на Франция: Този отбор на Англия е готов да се бори за трофеи

преди 5 months 86

Капитанът на френския национален отбор Юго Лорис познава отлично стила на игра в Англия и ще опита да предаде знанията си на своите съотборници преди утрешния четвъртфинал от Световното първенство по футбол между Франция и Англия.

35-годишният вратар прекара последното десетилетие в отбора от английската Висша лига Тотнъм.

„Някои от нас играят и тренират с английските играчи всеки ден. Ако можем да помогнем на нашите съотборници с наученото в клубовете, ние го правим“, каза Лорис на пресконференция преди мача с Англия.

Gulliver/GettyImages

„Англичаните са добри при статичните положения, високи са, имат играчи, които могат да изпълняват добре свободни удари. Трябва да сме много силни, но нашата атака има с какво да ги затрудни“, коментира още вратарят.

Франция спечели световната титла в Русия преди четири години, но Лорис счита, че отборът на Англия има повече опит в турнирите от действащите шампиони.

„Ако сравним двете страни, тук има повече английски играчи, които бяха на Световното първенство в Русия, отколкото играчи на Франция. Англия достигна до полуфиналите на последното Световно първенство и стана европейски вицешампион, има прогрес. Този отбор е готов да се бори за трофеи. Те нямаха късмет на последното Европейско, бяха близо до титлата. В нашия отбор има промени, има ново поколение играчи, играещи в най-добрите клубове в Европа. Това е добра комбинация от опит и млади играчи, ние ставаме по-силни стъпка по стъпка“, каза още Юго Лорис.

Към статията