Василий Небензя: Участието на Зеленски в спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН трябва да бъде лично

преди 1 week 4

Участието на Зеленски в спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН трябва да бъде лично , категоричен Василий Небензя.

По думите му, руските въоръжени сили нанасят удари „по инфраструктурни обекти в Украйна в отговор на помпането на тази страна със западни оръжия и безразсъдните призиви Киев да спечели военна победа над Русия“. „Подкопаването на боеспособността на украинската армия, което заплашва сигурността и териториалната цялост на Русия, е една от целите на СВО (специалната военна операция - бел. ред.). И ще се изпълнява с военни средства, докато режимът в Киев не заеме реалистична позиция, която би позволила, в рамката на преговорите, за да обсъдим и да се опитаме да разрешим проблемите, които ни принудиха да започнем СВО“, каза Небензя, цитиран от ТАСС.

Още новини от Украйна

"Ракетите ни свършили, по твърдения на украинските и западните медии, още през март, после през юли и след това през септември. Но щетите по жилищните сгради и жертвите сред цивилното население наистина се случват по вина на украинската ПВО, която се намира не в покрайнините на градовете, а в самия им център", поясни Небензя.

„Ние удряме инфраструктура в Украйна в отговор на помпането на тази страна със западни оръжия и безразсъдните призиви към Киев да спечели военна победа над Русия. Подкопаването на боеспособността на украинската армия, което заплашва сигурността и териториалната цялост на Русия, е една от целите на СВО.Напомпването на Украйна с оръжие води до смъртта не само на жителите на Донбас, но и на украинските градове.

Русия очаква от международните организации принципни оценки за неспазването от Украйна на хуманитарното право, каза Василий Небензя.

„Досега това, което чуваме от г-н Зеленски и неговите сътрудници в никакъв случай не е готовност за мир, а само език на безразсъдни заплахи и ултиматуми. Западните куратори на Киев само насърчават такава безотговорна линия, защото им е изгодно да има война на територията на Украйна до последния украинец, което позволява на техния военно-промишлен комплекс да получава огромни печалби, както и да тества оръжия на НАТО “, каза Небензя. „По този начин западните страни се опитват да установят своята геополитическа хегемония с чужди ръце и живота на обикновените украинци“, заключи той.

В началото на октомври Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна обяви, че е невъзможно да се преговаря с руския лидер Владимир Путин. На свой ред на 31 октомври руският лидер заяви, че не вижда възможност за обсъждане на каквито и да е споразумения с Украйна, докато няма желание от нейна страна. Въпреки това, както подчерта президентът Путин, добрата воля на Москва за преговори е известна и е неизменна. Президентът на Руската федерация обърна внимание, че за постигане на договорености е необходимо „да седнем на масата за преговори и да преговаряме“, отбелязва Небензя, цитиран от ТАСС.

Източник: ТАСС


Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Към статията