Бока Хуниорс планират да направят нещо невиждано в историята на футбола

преди 2 days 7

Вече няколко пъти тази година се появи информация в медиите, че аржентинският гранд Бока Хуниорс планира изграждането на нов стадион. Според последните данни, за които стана ясно в началото на май, от Бока са планирали това да се случи за сметката на стария стадион - митичният “Ла Бонбонера”, на чието място да бъде построено мащабно съоръжение с капацитет от 112 хил. души.

Тези неща сега обаче бяха опровергани и се появи твърдението, че аржентинците планират да направят нещо невиждано в историята на футбола до този момент. Според италианската медия “L'Ultimo Uomo” аржентинците планират да изградят новия стадион непосредствено до настоящия си дом и двете спортни съоръжения да бъдат свързани със специален мост. Така и двата стадиона ще приемат фенове, като на единия от тях ще се играят срещите, а на другия ще се предава играта на специален екран, който ще бъде наблюдаван от южноамериканските запалянковци, които са едни от най-страстните почитатели на спортната игра.

Всичко това стана ясно на 25 май (четвъртък), когато се навършиха 83 от построяването на “Ла Бонбонера”, която ще остане още доста дълго на мястото си и ще продължи да радва едни от най-големите отбори на Южна Америка.

¡83 años brillando! 🤩🏟️

El Templo del fútbol mundial está más lindo que nunca. ¡Feliz aniversario, Bombonera! 💙💛💙 pic.twitter.com/KTI3Kn6Ytu

— Boca Juniors (@BocaJrsOficial) May 25, 2023

Поставете оценка:

Оценка 1 от 1 гласа.

Към статията